۱۳۹۶/۰۶/۰۲

معرفی و زندگی نامه جوزف پولیتزر Joseph Pulitzer


ژوزف پولیتزر که مظهر روزنامه‌نگاری حرفه‌ای در آمریکاست، در اصل مجاری تبار بود و در 10 آوریل 1847 از پدری بازرگان و مادری آلمانی و کاتولیک به دنیا آمد. او از جوانی به‌دنبال استخدام در ارتش بود، ولی به‌دلیل دید کم و وضعیت نامناسب جسمی، هرگز تقاضای او برای ورود به ارتش اتریش پذیرفته نشد. او در سال 1864 به آمریکا مهاجرت کرد تا در جنگ داخلی آمریکا وارد میدان شود و به‌رؤیای خود برای حضور در ارتش، جامه عمل بپوشاند.
پولیتزر پس از پایان جنگ، کار خود را در روزنامه سنت لوئیس میسوری آغاز کرد و پس از چند سال کار و تلاش در این عرصه سرانجام سال 1869 در یک روزنامه آلمانی زبان به نام وست لیش استخدام شد.
در این زمان او به حزب جمهوریخواه آمریکا گرایش یافت و برای پیروزی هوراس گریلی در انتخابات ریاست‌جمهوری تلاش فراوانی کرد؛ ولی با شکست این کاندیدا در انتخابات سال 1869، حزب جمهوریخواه منحل شد و پولیتزر پس از مدتی به دمکرات‌ها پیوست.
او پس از مدتی تلاش در عرصه روزنامه نگاری و کسب تجربه‌های تازه، موفق شد در سال 1872 امتیاز روزنامه پست را به مبلغ 3  هزاردلار خریداری کند که البته سهم خود در این روزنامه را  بسیار افشاگرانه و جنجالی کار می‌کرد و پرده از بسیاری از رازها برمی داشت و یک سال بعد با سودی سرشار فروخت.
در 1879 نیزبه‌طور همزمان 2 روزنامه سنت لوئیس دیسپچ و سنت لوئیس پست را به‌طور همزمان خریداری کرد و پس از ادغام این 2 در یکدیگر، روزنامه سنت لوئیس پست- دیسپچ را پایه گذاری کرد که هنوز هم این نشریه به نام سنت لوئیس فعالیت دارد.
این روزنامه، جایگاه و تریبونی مناسب برای او فراهم کرد تا بتواند عقاید پوپولیستی خود را به راحتی ابراز کند.
در 1882 پولیتزر به مردی متمول و ثروتمند تبدیل شده بود و موفق شد امتیاز روزنامه نیویورک ورلد را به مبلغ 346هزار دلار از جی گولدخریداری کند. این روزنامه که پیش از آن، سالانه 
40
هزار دلار ضرر به بار می‌آورد، با درایت و مدیریت علمی پولیتزر به روزنامه‌ای پرتیراژ تبدیل شد.
او با دقت، خلأهای موجود در دنیای روزنامه نگاری را پیداکرد و داستان‌های مورد علاقه مردم را در آن به چاپ رساند. از سوی دیگر، او بسیار افشاگرانه و جنجالی کار می‌کرد و پرده از بسیاری رازها برمی داشت. کمی بعد با استخدام روزنامه نگار و محقق معروف، نلی بلای در 1887 کار خود را به اوج رسانید.
 روزنامه ورلد در سال 1895 میلادی، نخستین روزنامه کمدی رنگی به نام یلو کید را به مردم معرفی کرد. این روزنامه نیز بسیار مورد توجه مردم قرار گرفت و شمارگان آن در مدت زمان کوتاهی از 15 هزار به 600 هزار نسخه رسید.
 موفقیت‌های پی در پی پولیتزر، حسادت رقبای او را برانگیخت و بسیاری از آنها برای خراب کردن وجهه اجتماعی او دست به کار شدند. سردبیر روزنامه نیویورک سان مدعی بود که پولیتزر از دین برگشته است و مردم نباید با خرید روزنامه یک کافر، از او حمایت کنند.
هر چند او در این زمان به‌دلیل عود بیماری و طی دوران نقاهتش در روزنامه حضور نداشت ولی این مجموعه را از دور مدیریت می‌کرد. در 1895 ویلیام راندولف هارست امتیاز روزنامه نیویورک ژورنال را از آلبرت - برادر پولیتزر- خریداری کرد و در پوشش دادن اخبار جنگ آمریکا و اسپانیا، رقابتی شدید بین این 2 روزنامه درگرفت. این جنگ با انفجار یک رزم ناو آمریکایی در خلیج هاوانا در سال 1898 آغاز شد.
هارست با برانگیختن احساسات مردم تلاش می‌کرد اسپانیا را در این ماجرا مقصر قلمداد کند و سرانجام نیز رئیس‌جمهور وقت، علیه این کشور اعلام جنگ کرد؛ ولی از آنجا که پولیتزر به‌دنبال کشف حقیقت بود، تلاش می‌کرد نشان دهد در این حادثه هیچ تعمدی در کار نبوده و این انفجار، ناشی از اختلال در موتورخانه بوده است.
همین اختلاف نظر یک جنگ تمام عیار بین این 2روزنامه به راه‌انداخت و سرانجام در سال 1909 به اتهام توهین به تئودور روزولت و جی.پی.مورگان ، علیه پولیتزر اعلام جرم کردند و او به پرداخت 40 میلیون دلار غرامت محکوم شد. البته افشاگری‌های او در سال 1911 نتیجه داد و پس از اعلام نتیجه نهایی کمیسیون تحقیق مبنی بر عمدی نبودن حادثه، او نیز از این اتهام مبرا شد.
پولیتزر به‌دلیل عشق و علاقه اش به روزنامه نگاری، مدرسه‌ای را در ایالت کلمبیا تأسیس کرد که  هنوزهم  یکی از معتبرترین مراکز آموزش روزنامه نگاری در سراسر جهان محسوب می‌شود.البته تأسیس این مدرسه برای او کار دشواری بود؛ چراکه ابتدا در سال‌‌1892 با پیشنهاد مبلغی پول به ست لو رئیس دانشگاه کلمبیا، از او درخواست کرد نخستین مدرسه روزنامه نگاری جهان را پایه گذاری کند؛ ولی او هیچ علاقه‌ای به این درخواست نشان نداد.
با تعویض و جابه‌جایی رئیس این دانشگاه در سال 1902، نیکلاس موری باتلر رغبت بیشتری برای ساخت این مدرسه از خود نشان داد؛ اما این‌رؤیا عملا تا بعد از مرگ پولیتزر عملی نشد. این اسطوره روزنامه نگاری، در وصیتنامه خود، 2 میلیون دلار برای دانشگاه کلمبیا در نظر گرفت.
ژوزف پولیتزر سال 1911 میلادی در بندر چارلستون کارولینای جنوبی دیده از جهان فرو بست و در گورستانی واقع در برونکس نیویورک به خاک سپرده شد. یک سال پس از مرگ او دانشگاه کلمبیا اقدام به ساخت مدرسه علمی روزنامه نگاری کرد؛ ولی در آن زمان مدرسه روزنامه نگاری دیگری در دانشگاه میسوری تاسیس شده بود.
 با وجوداین، هنوز هم مدرسه روزنامه نگاری کلمبیا یکی از معتبرترین مراکز آموزش روزنامه نگاری در سراسر جهان محسوب می‌شود و بسیاری از روزنامه نگاران برجسته در این محل آموزش می‌بینند و همه ساله معتبر ترین جایزه روزنامه نگاری در بخش ادبیات، موسیقی و روزنامه نگاری را به برندگان آن اهدا می کند. قابل ذکر است که جایزه دو بخش ادبیات و موسیقی فقط برای شهروندان آمریکا و بخش روزنامه نگاری آن همه کشور ها را شامل می شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر